Zo organiseer je elke week een gezellige vrijmibo

Zo organiseer je elke week een gezellige vrijmibo

De vrijdagmiddagborrel, ook wel bekend als de vrijmibo, is een populaire traditie om de werkweek af te sluiten en het weekend in te luiden. Het is een geweldige gelegenheid om te ontspannen, te socializen en te genieten van elkaars gezelschap. Wil je elke week een gezellige vrijmibo organiseren? Hier zijn enkele tips om het tot een succes te maken.

1. Stel een vaste tijd in

Kies een vaste tijd waarop de vrijmibo begint, bijvoorbeeld direct na het werk of in de vroege avond. Door een vaste tijd in te stellen, kunnen collega's zich erop instellen en er rekening mee houden in hun planning. Dit vergroot de kans dat iedereen aanwezig kan zijn en helpt bij het creëren van een gezellige sfeer.

2. Kies een geschikte locatie

Kijk naar de mogelijkheden voor een geschikte locatie om de vrijmibo te houden. Dit kan op kantoor zijn, in een nabijgelegen café of zelfs buiten als het weer het toelaat. Zorg ervoor dat de locatie voldoende ruimte biedt voor alle aanwezigen en dat er comfortabele zitplaatsen beschikbaar zijn.

3. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes

Een belangrijk onderdeel van de vrijmibo zijn natuurlijk de hapjes en drankjes. Zorg voor een gevarieerde selectie van hapjes, zoals bitterballen, kaasblokjes, groentesnacks en mini-sandwiches. Voor de drankjes kun je denken aan frisdrank, bier, wijn en alcoholvrije opties. Zorg ervoor dat er voldoende keuze is voor iedereen.

4. Creëer een ontspannen sfeer

De vrijmibo is bedoeld om te ontspannen en te genieten, dus zorg voor een ontspannen sfeer. Speel wat achtergrondmuziek, zorg voor gezellige verlichting en decoreer de ruimte met wat planten of bloemen. Moedig collega's aan om te socializen en een praatje te maken. Organiseer eventueel een spelletje of activiteit om de sfeer nog meer te versterken.

5. Vergeet de non-alcoholische opties niet

Hoewel alcoholische drankjes vaak deel uitmaken van de vrijmibo, is het belangrijk om ook non-alcoholische opties aan te bieden. Niet iedereen drinkt alcohol of heeft behoefte aan alcohol op dat moment. Zorg ervoor dat er voldoende keuze is aan frisdranken, sappen, water en andere non-alcoholische drankjes.

6. Vrijwillige deelname

Houd in gedachten dat deelname aan de vrijmibo vrijwillig moet zijn. Niet iedereen heeft altijd de mogelijkheid of interesse om deel te nemen. Respecteer de keuze van collega's en creëer geen verplichting om aanwezig te zijn. Het gaat erom dat de vrijmibo een leuke en optionele activiteit is waar mensen naar uit kunnen kijken.

Conclusie

Het organiseren van een gezellige vrijmibo hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door een vaste tijd in te stellen, een geschikte locatie te kiezen, te zorgen voor lekkere hapjes en drankjes, een ontspannen sfeer te creëren, non-alcoholische opties aan te bieden en deelname vrijwillig te houden, kun je een wekelijkse traditie starten waar collega's van kunnen genieten en naar uit kunnen kijken.