Hoe krijg je meer conversie op je website?

Hoe krijg je meer conversie op je website?

Als je een website hebt, is het natuurlijk belangrijk dat deze goed presteert. Een van de belangrijkste prestatie-indicatoren voor een website is de conversie. Maar wat is conversie precies? En hoe zorg je ervoor dat jouw website een goede conversie heeft? In onderstaand blog kun je alles lezen over conversie bij een website en geven je tips hoe je meer conversie kunt behalen met je website!

Wat is conversie?

Conversie is het omzetten van bezoekers van jouw website naar klanten of leads. Dit betekent dat ze niet alleen je website bezoeken, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen, zoals het kopen van een product of het invullen van een contactformulier. Een goede conversie betekent dus dat jouw website effectief is in het bereiken van het doel dat je voor ogen hebt.

Hoe verbeter je de conversie van je website?

Er zijn verschillende manieren om de conversie van je website te verbeteren. Hier volgen een paar suggesties:

- Duidelijke en aantrekkelijke call-to-action knoppen: Zorg ervoor dat de belangrijkste actie die je van de bezoekers verwacht, zoals het kopen van een product of het invullen van een formulier, opvallend en duidelijk is aangegeven op je website. Gebruik ook aantrekkelijke teksten en kleuren om de bezoekers aan te moedigen om op de knop te klikken.

- Verbeter de gebruiksvriendelijkheid: Als je website niet gebruiksvriendelijk is, zullen bezoekers snel afhaken en je website verlaten zonder actie te ondernemen. Zorg er dus voor dat je website overzichtelijk en makkelijk te navigeren is, en dat belangrijke informatie snel te vinden is.

- Optimaliseer voor mobiele gebruikers: Steeds meer mensen maken gebruik van hun mobiele telefoon om websites te bezoeken. Het is dus belangrijk dat je website ook op mobiele apparaten goed presteert. 

Waarom je het bouwen van een goede website het beste kunt uitbesteden

Het bouwen van een goede website kan een tijdrovende en complexe taak zijn. Als je niet veel ervaring hebt met webdesign en ontwikkeling, kan het ook simpelweg te moeilijk en/of te tijdrovend zijn. Daarom is het vaak verstandig om het bouwen van je website uit te besteden aan professionals. Hier zijn een paar redenen waarom kiezen voor een website bouwer, de beste keuze is:

- Bespaar tijd: Het bouwen van een website is een flinke klus. Door het uit te besteden, kun jij je tijd besteden aan andere belangrijke taken, zoals het runnen van je bedrijf. 

- Professioneel design: Een professioneel ogende website geeft vertrouwen aan potentiële klanten en zorgt ervoor dat je bedrijf serieus genomen wordt. 

- Gebruik van de nieuwste technologieën en trends: Het is belangrijk dat je website up-to-date is en gebruikmaakt van de nieuwste technologieën. Webdesigners weten precies welke technieken en trends op dit moment relevant zijn en kunnen deze toepassen op jouw website.

- Technische ondersteuning en onderhoud: Ook na het bouwen van je website kun je nog steeds gebruikmaken van de diensten van een webdesigner. 

Je leest het: wil je meer conversie? Schakel een professional in! Ook als je een slag wilt maken met je gehele internet marketing, is het uitbesteden hiervan, een absolute aanrader!