Klaar met onbetaalde facturen?

Klaar met onbetaalde facturen?

Bij het runnen van een bedrijf is het van essentieel belang dat facturen op tijd betaald worden, maar helaas gebeurt het maar al te vaak, dat klanten dit niet tijdig doen. Dit kan catastrofale gevolgen hebben voor een bedrijf, omdat dit de liquiditeitspositie ernstig in gevaar kan brengen. Veel bedrijven gaan dan ook niet failliet omdat ze geen winst maken, maar omdat ze geen liquiditeit hebben. Het is daarom erg belangrijk dat ondernemers er alles aan moeten doen om onbetaalde rekeningen te incasseren. In onderstaand blog bespreken we wat je als ondernemer kan doen om je rekeningen op tijd betaald te krijgen. Altijd handig om te weten!

Voordelen uitbesteden debiteurenbeheer

Ben je al een aantal jaren op je eigen manier bezig met debiteurenbeheer? Maar merk je dat dit onderdeel je eigenlijk de keel uithangt? Omdat je het gevoel hebt dat je moet bedelen om je eigen geld? En vind je het ook gewoon lastig om goede zakenrelaties te sommeren om op tijd hun facturen te voldoen? Dit alles kan ertoe leiden, dat het verstandig is om je debiteurenbeheer uit te besteden, zodat je jezelf kunt richten op datgene wat jij het allerliefste doet; ondernemen. Je kunt er ook voor kiezen om je debiteurenbeheer aan een externe partij uit te besteden, hetgeen veel voordelen biedt. Door je debiteurenbeheer uit te besteden, kun je als ondernemer veel tijd en geld besparen. Zo’n externe partij is gespecialiseerd in debiteurenbeheer, waardoor je waarschijnlijk sneller je geld op de rekening zult hebben, wat meer liquiditeit oplevert. Een betere liquiditeitspositie betekent minder gezeur met de bank, plus als ondernemer slaap je ook nog eens een stuk beter. Ook zul je merken dat je relatie met je klanten verbetert, omdat jij niet meer met ze over geld hoeft te praten.

Incasso advocaat

Wanneer het gaat om het incasseren van onbetaalde rekeningen, kan het zeer nuttig zijn om een incasso advocaat in te schakelen. Een incasso advocaat kan niet alleen de moeilijke nalatige verplichtingen behandelen, maar ook helpen bij het procederen als het komt tot rechtszaken. Incasso advocaten hebben de middelen en ervaring om een schuldeiser te helpen in elke fase van het incassoproces, van versturen van aanmaningen tot het voeren van rechtszaken in geval van onbetaalde rekeningen. Het grote voordeel is dat incasso advocaten meer juridische kennis hebben dan een gemiddelde ondernemer en ook de juiste wegen weten te bewandelen die nodig zijn om uiteindelijk het geld binnen te krijgen, waar jij als ondernemer recht op hebt. Er zijn een aantal opties als het gaat om het betalen van een incassoadvocaat. Een van de meest populaire opties is de ‘ no cure no pay incasso ’, waarbij de schuldeiser alleen betaalt als de incasso advocaat de schuld effectief incasseert. Dit schept veel duidelijk en zorgt ervoor dat de advocaat zijn uiterste best zal doen om de schuld te innen. Prima optie toch?