Wie is de rijkste man van nederland? Bekijk de top 3!

Wie is de rijkste man van nederland? Bekijk de top 3!

Ben jij benieuwd wie de rijkste man van Nederland is? In dit overzicht werken we uit wat de geschatte vermogens zijn van de rijkste Nederlandse mannen.

1. Ralph Sonnenberg - €5.3 miljard

Ralph Sonnenberg is een Nederlands zakenman en de oprichter en CEO van Hunter Douglas, een internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met de productie en verkoop van raambekledingsproducten en bouwproducten. Hij is geboren op 16 mei 1954 in Amsterdam en is de zoon van Arnold Sonnenberg, een Duitse zakenman die het bedrijf in 1919 oprichtte. Ralph Sonnenberg heeft een geschat vermogen van ongeveer €5,1 miljard, waarmee hij de rijkste Nederlandse man is.

Hunter Douglas is het moederbedrijf van Luxaflex, een bekend merk van raambekledingsproducten. Ralph Sonnenberg heeft Hunter Douglas geleid naar een leidende positie in de wereldwijde markt voor raambekledingsproducten, waaronder Luxaflex, en heeft het bedrijf uitgebreid naar meer dan 100 landen wereldwijd.

2. Frits Goldschmeding - €5.1 miljard

Frits Goldschmeding is een Nederlandse ondernemer en de oprichter van het wereldwijde uitzendbureau Randstad. Hij werd geboren op 30 augustus 1933 in Amsterdam en begon in 1960 met het verstrekken van uitzendkrachten vanuit zijn woning. In 1964 richtte hij officieel het bedrijf Randstad op, dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de grootste uitzendbureaus ter wereld.

Frits Goldschmeding heeft zijn vermogen grotendeels vergaard via zijn aandelen in Randstad. Volgens Forbes Real Time Billionaires wordt huidige netto waarde geschat op ongeveer $6,7 miljard. In de Quote lezen we €5.2 miljard.

Naast zijn zakelijke activiteiten is Frits Goldschmeding ook actief geweest als filantroop. Zo heeft hij de Goldschmeding Foundation opgericht, die zich richt op onderzoek en onderwijs op het gebied van arbeid en werkgelegenheid, en heeft hij ook verschillende andere liefdadigheidsinstellingen gesteund.

3. Remon Vos - €4.4 miljard

Remon Vos is een Nederlandse zakenman en de oprichter van OCI N.V., een wereldwijd opererend chemiebedrijf dat zich bezighoudt met de productie van kunstmeststoffen en industriële chemicaliën. Hij werd geboren op 10 augustus 1961 in Nederland en begon zijn carrière als handelaar in agrarische grondstoffen.

In 1998 richtte hij OCI op, dat sindsdien is uitgegroeid tot een van de grootste kunstmestproducenten ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 30 landen en heeft meer dan 20.000 werknemers. Naast OCI is Remon Vos ook betrokken geweest bij verschillende andere bedrijven en projecten in de chemische industrie.

Volgens de Forbes Real Time Billionaires List van 21 maart 2023 wordt het huidige vermogen van Remon Vos geschat op ongeveer $2,6 miljard. Hij behoort daarmee tot een van de rijkste personen in Nederland. Volgens de Quote zou hij een geschat vermogen hebben van €4,4 miljard. Vorig jaar zou dit zelfs nog op €5.7 miljard hebben gestaan, maar door een daling van zijn aandelen op de beurs.